×

Echogeleide behandelingen

Steeds meer worden infiltraties niet meer ‘blind’ gedaan maar onder echogeleide. Door de pees of gewricht via echografie in beeld te brengen, kan de medicatie met veel grotere precisie ingebracht worden. Pezen zijn vaak maar enkele millimeters dik, door ze onder echo in beeld te brengen, ben je zeker dat de medicatie exact op de juiste plaats terecht komt. Hierdoor zal de behandeling een grotere kan op slagen hebben.

 

Voorbereiding
Soms dient bepaalde medicatie te worden gestopt, voorafgaand aan de behandeling. Vraag dit na bij het maken van de afspraak.
Voor de start wordt er een informed concent ondertekend. Hierop worden de mogelijk complicaties beschreven, en contactgegevens vermeld. Ook wordt u erin bevraagd naar uw medicatie en mogelijke allergieën.
Er mag na de behandeling niet met de wagen gereden worden, dus voorzie een chauffeur.

Wij bieden verschillende behandelingen aan. Uw verwijzende arts zal aan de hand van uw klachten de juiste behandeling bepalen.

 

Wat neemt u mee naar uw afspraak?

  • Een geldig identiteitsbewijs
  • Uw verwijsbrief
  • Bankkaart indien u ter plaatse moet betalen


Nb: De meeste onderzoeken kunnen ook doorgaan zonder verwijsbrief. Er is dan nooit een vergoeding mogelijk. De registratie van je gegevens gebeurt altijd volgens je Burgerservicenummer, rijksregisternummer of paspoortnummer. Het is niet mogelijk om bij ons anoniem een onderzoek te ondergaan. Indien u naar Open MRI Zen komt voor een afspraak gaat u akkoord met ons privacyreglement. Indien er zich een acuut medisch probleem voordoet buiten de openingsuren na een behandeling in ons centrum, gelieve dan contact op te nemen via het noodnummer: +31 117 79 91 18.

Top